fredag 14 februari 2020

NYHETSBREV FEBRUARI 2020

Hej alla ni som håller er på jorden!

Tillsammans gör vi stor skillnad för klimatet. Under 2019 minskade antalet flygpassagerare i Sverige med 4 procent. I januari 2020 minskade antalet passagerare med 6 procent jämfört med januari förra året och hela 8 procent jämfört med januari 2018. Att vi flyger mindre minskar inte bara våra egna utsläpp – det har bidragit till att flygdebatten tagit fart över hela världen. Att se andra göra något påverkar människor långt mer än information. En undersökning av 30 000 respondenter från EU, USA och Kina utförd av den Europeiska investeringsbanken (EIB) visar att hela 75 procent av européerna planerar att flyga mindre på semester under 2020. I Kina var samma siffra ännu högre: 94 procent uppgav att de planerar att flyga mindre och i USA var siffran 69 procent. Vi kommer förstås att göra allt vi kan för att påskynda denna utveckling.

Vad händer just nu?

Vi håller kampanjen Flygfritt 2020 öppen för fler att ansluta sig under året. Vi håller även på att planera en ny kampanj som kommer att lanseras senare i vår. Vi arbetar just nu också med att stärka organisationen genom att söka pengar och utöka vårt team av ideella.

Dags att förnya medlemskap

För er som blev medlemmar före oktober är det nu dags att förnya ert medlemskap. Du gör det genom att fylla i formuläret på medlem.vihållerosspåjorden.se och följa instruktionerna. Glöm inte att kryssa i att du redan är medlem. Är du ännu inte medlem? Det blir du på medlem.vihållerosspåjorden.se!

Stöd vårt arbete

Vi tar tacksamt även emot bidrag till vår verksamhet. Stöd oss genom att sätta in ditt bidrag på vårt bankgiro 5112-3099 eller Swisha 1232260487.

Vill du vara med och bidra till en flygfri värld?

Vi söker nu fler som vill engagera sig aktivt i Vi håller oss på jorden. Vi vill starta upp lokala kampanjgrupper på så många orter som möjligt runt om i landet, men söker också fler som vill arbeta med sociala medier, skriva texter, skapa infografik och annat. Det finns många olika sätt att bidra på, vi kan säkerligen hitta något som passar just dig. Mejla maja.rosen@vihallerosspajorden.se om du är intresserad av att engagera dig så berättar jag mer.

Årsmöte och lägerhelg

Den 4-5 april kommer vi att arrangera en lägerhelg för engagerade på Styrsö utanför Göteborg. Vi kommer även att hålla vårt årsmöte i samband med detta lördagen den 4 april. Kallelse och dagordning kommer framöver. Eventuella motioner ska vara oss tillhanda i god tid före mötet, senast den 14 mars.

Föreläsningar

Jag (Maja Rosén) kommer att föreläsa i Växjö, Eskilstuna och Södertälje under våren. Om du är intresserad av att engagera dig i Vi håller oss på jorden och bor på någon av dessa orter får du gärna kontakta mig i förväg så kan vi ses i samband med mina besök.

Slutligen vill jag rikta ett stort tack till alla er som bidragit till min insamling för att jag ska kunna ägna mig på heltid åt Vi håller oss på jorden under 2020.

Flygfria hälsningar,
Maja Rosén
Ordförande
maja.rosen@vihallerosspajorden.se

1 kommentar:

  1. Five weeks ago my boyfriend broke up with me. It all started when i went to summer camp i was trying to contact him but it was not going through. So when I came back from camp I saw him with a young lady kissing in his bed room, I was frustrated and it gave me a sleepless night. I thought he will come back to apologies but he didn't come for almost three week i was really hurt but i thank Dr.Azuka for all he did i met Dr.Azuka during my search at the internet i decided to contact him on his email dr.azukasolutionhome@gmail.com he brought my boyfriend back to me just within 48 hours i am really happy. 

    SvaraRadera